МЗС Італії розкритикував

МЗС Італії розкритикував "кримську" резолюцію ради Венето

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Італії підтвердило позицію своєї країни про невизнання референдуму в Криму 2014 року і незняття санкцій з Росії.

Про це повідомило Посольство Італії в Україні. 

"У зв'язку з резолюцією, ухваленою Регіональною радою Венето, в якій закликають уряд Італії визнати підсумки референдуму з питання про незалежність Криму від України і вимагають скасування обмежувальних заходів по відношенню до Російської Федерації, Міністерство закордонних справ і міжнародного співробітництва підтверджує свою тверду позицію, яку поділяє Європейський Союз, партнери по НАТО і країни G7, щодо невизнання результатів референдуму з питання про незалежність Криму від 16 березня 2014 року і подальшого приєднання до Російської Федерації, які буди здійснені з порушенням принципів і норм міжнародного права, що забороняють односторонню зміну кордонів держави", - ідеться в заяві.

У МЗС Італії наголошують, що тривалість санкцій, прийнятих ЄС щодо Росії, пов'язана з повним здійсненням Мінських угод і дотриманням суверенітету України.

"Міністерство закордонних справ та міжнародного співробітництва підтверджує повну підтримку роботи в Нормандському форматі та ОБСЄ і підкреслює їх ключову роль в переговорному і мирному врегулюванні кризи в східній частині України, в повній відповідності з нормами міжнародного права", - зазначають у міжнародному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Регіональна Рада Венето 18 травня підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ із закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Фото:tissrl.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-