Солошенко і Афанасьєв мають право не визнавати свою провину - адвокат

Солошенко і Афанасьєв мають право не визнавати свою провину - адвокат

Укрінформ
Українці Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв мають право не визнавати свою провину.

Про це заявив у четвер адвокат Надії Савченко Марк Фейгін на прес-конференції в Укрінформі.

"Помилування через прохання родичів потерпілих - такого ще жодного разу не було. Отже створюється якась нова практика, вільнорегульована або внепроцесуальна", - сказав Фейгін.

Адвокат зазначив, що зовсім не обов'язково писати прохання про помилування засудженим особисто і підкреслив, що прохання про помилування - не є фактом визнання провини. Тому Солошенко і Афанасьєв мають право не визнавати свою провину.

Відповідаючи на питання, чи може справа Савченко вплинути на звільнення інших ув'язнених в РФ, Фейгін сказав: "Наскільки це може вплинути на долю інших українських політв'язнів, за однією версією - 11, з іншого - близько 28?. Ви знаєте, може вплинути, а може і не вплинути. Ну начебто вже якась виникла практика, є якийсь вироблений механізм - взаємне помилування, тобто, вже цим шляхом можна йти у випадку зі старим Солошенко і Афанасьєвим, у якого зараження крові"

З іншого боку, за його словами, "якщо ми до кінця не будемо розуміти, який механізм цих домовленостей - більш довгостроковий, то, наприклад, після продовження санкцій, у найближчі дні червня Путін може сказати "Ах, ну от так, я пішов на зустріч у питанні Савченко, мені на зустріч не пішли в загальнополітичних питаннях, ми призупинимо їх процес".

Адвокат також зазначив, що майже всі українці в РФ вже засуджені, тобто їхні вироки набули законної сили. Тому щодо цих людей вже можна застосовувати помилування.

"Я, наприклад, вважав, що Путін не піде на помилування Савченко, тому що це потрібно було б якось пояснити електорату", - підсумував Фейгін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-