Євродепутат: Звільнення Савченко - не підстава знімати санкції з Росії

Євродепутат: Звільнення Савченко - не підстава знімати санкції з Росії

Укрінформ
Факт звільнення Надії Савченко з російського ув'язнення не означає скасування санкцій Заходу проти Російської Федерації.

Про це заявила очільниця фракції Зелених в Європарламенті Ребекка Гармс в ексклюзивному інтерв'ю для DW.

За словами Гармс, обмін полоненими та заручниками - це лише частина Мінських угод, "і не найважливіша частина". Куди важливішими, на її думку, є такі пункти, як поновлення контролю України на певних ділянках українсько-російського кордону, дотримання режиму припинення вогню та відведення важких озброєнь. "А цього зараз не спостерігається", - зазначила Гармс.

Навпаки, політик вказала на повторну ескалацію протистояння в регіоні, що має місце останніми днями.

"Тож я бачу небагато причин для того, щоб вести розмови про скасування санкцій. Саме навпаки, санкції - важливий інструмент у тому, щоб дипломатичним шляхом успішно тиснути на Росію", - сказала вона.

Крім того, Гармс вказала також на необхідність збереження пильної уваги міжнародної спільноти до долі інших ув'язнених в РФ українських громадян.

Нагадаємо, сьогодні незаконно засуджена в РФ українська льотчиця Надія Савченко прилетіла до Києва та з аеропорту відправилася на Банкову для зустрічі з президентом Петром Порошенком 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-