Директор НАБУ обіцяє не зволікати зі

Директор НАБУ обіцяє не зволікати зі "справою Мартиненка"

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро не зволікатиме з розслідуванням "справи Мартиненка", хоча 40 томів матеріалів отримало від Генпрокуратури лише у квітні.

Про це директор НАБУ Артем Ситник розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Такі плани були (завершити розслідування у травні. - Ред.), але на них вплинула позиція ГПУ щодо передачі матеріалів. Ми цю справу витребували ще у лютому, а отримали тільки нещодавно. У зв'язку із цим загальмувалися певні розслідування. Але я розумію, що у цій справі потрібно приймати точне рішення найближчим часом. І ми над цим працюємо", - запевнив Ситник.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня 2014 року в чеській газеті Pravo з'явилася інформація про те, що тодішній народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко підозрювався в отриманні хабара у рамках кримінальної справи, яку розслідує прокуратура Швейцарії. Проти Мартиненка було відкрито справу за отримання хабара від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS, де пізніше був проведений обшук. Запит на співпрацю в справі Мартиненка в Київ надіслали й чехи.

30 листопада 2015 року Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень у зв'язку з корупційним скандалом.

У грудні 2015 року НАБУ розпочало розслідування за фактом отримання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства Skoda JS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-