"Нормандська четвірка" підтримала розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову у «Нормандському форматі», після завершення робочого візиту до Стамбула.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Петро Порошенко звернув увагу на погіршення безпекової ситуації, зокрема обстріли в районі Авдіївки, що є реальною перешкодою для досягнення прогресу у мирному врегулюванні.

Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація і повне припинення вогню.

Президент України наголосив, що для цього Росія має вивести війська з окупованої частини України і припинити постачати туди зброю та найманців. Президент також звернув окрему увагу на необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном.

Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання.

Під час розмови було також наголошено на необхідності повного виконання Мінських домовленостей, включно зі створенням безпекових передумов для проведення місцевих виборів у деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм БДІПЛ/ОБСЄ.

Петро Порошенко закликав Росію звільнити всіх українських заручників, включно з Надією Савченко, Геннадієм Афанасьєвим, Юрієм Солошенком.

Глава Української держави також назвав неприпустимим постійне порушення прав кримських татар в окупованому Росією Криму і закликав припинити їх переслідування та негайно відпустити усіх політичних в’язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-