США готові розглянути додаткові санкції проти РФ – Держдеп

США готові розглянути додаткові санкції проти РФ – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон розраховує, що Європейський Союз не припинятиме економічних санкцій проти Російської Федерації, пов'язаних з її агресією на сході України, й готовий розглянути додаткові санкції.

Про це зазначив у понеділок на одному з публічних заходів в Вашингтоні координатор Державного департаменту США щодо політики санкцій Деніел Фрід, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Ми могли б розглянути додаткові (санкційні – ред.) заходи. Ми це обговорювали з ЄС", - зауважив Фрід, підкресливши, що позиція США з приводу економічного тиску на Росію зміниться тільки тоді, коли нею будуть виконані всі зобов'язання за Мінськими угодами.

Водночас представник Держдепу висловив переконання, що Євросоюз під час перегляду свого рішення щодо продовження або не продовження економічних обмежень проти РФ у червні матиме спільну позицію з Вашингтоном. 

"Щоразу в минулому вони продовжували санкції попри кампанію в пресі, що вони цього не зроблять", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США. 

У цьому зв'язку він наголосив, що політика Заходу в контексті санкцій має бути спільною. Крім того, Фрід нагадав, що пакет санкцій проти РФ, пов'язаний з окупацією нею Криму, зберігатиметься до відновлення суверенітету України, і це ніяк не буде пов'язане з обмеженнями, введеними проти Москви через її агресію на Донбасі.

Крім того, він зауважив, що українська сторона також має виконувати зобов'язання за "Мінськом", передусім що стосується реформ і виборів в окремих регіонах сходу. Але, за його словами, від українців важко вимагати цього в умовах, коли Росія не виконала навіть перші пункти угоди щодо безпекової складової. У цьому зв'язку він підкреслив, що порушення перемир'я чиниться, головним чином, з боку сепаратистів і Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-