Чийгоза змушують прийняти російське громадянство - Умеров

Чийгоза змушують прийняти російське громадянство - Умеров

Відео
Укрінформ
Окупаційна влада Криму примушує затриманого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза прийняти російське громадянство.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров.

За його словами, судові засідання у справі Чийгоза проходять з масовими порушеннями.

"Вчора відбулося засідання суду. Аргументації анітрохи не змінилися. Говорять про те, що Ахтем Чийгоз може залишити межі Криму, тобто втекти від слідства, може впливати на хід слідства, погрожуючи свідкам та іншим учасникам процесу. В останньому судовому засіданні був такий казус: суд місцевої інстанції повинен був проходити в одному з районних судів, але його призначили у Верховному суді т. зв. "республіки Крим" і суддя особисто прийняла рішення не привозити підсудного, а організувати його участь через відеозв'язок. Виявляється, за законами РФ це неприпустимо і адвокати оскаржили це рішення, і суд перенесли на один день, засідання проходило за участю Ахтема Чийгоза. Він зробив заяву на цьому засіданні, що його змушують прийняти російське громадянство, незважаючи на те, що він відмовляється, - він зробив заяву, що таке відбувається", - розповів Умеров.

Раніше Чийгозу продовжили термін утримання під вартою на два місяці - до 22 липня.

Ахтему Чигойзу інкримінують "організацію і участь у масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 року". Ще п'ятьом кримським татарам - Мустафі Дегерменджи, Алі Асанову, Арсену Юнусова, Ескендеру Кантемірову і Ескендеру Емірвалієву - участь у масових заворушеннях. Вони відкидають звинувачення проти себе.

Чийгоз був узятий під варту 29 січня 2015 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-