Гризлов: Виборів на Донбасі без амністії бути не може

Гризлов: Виборів на Донбасі без амністії бути не може

Укрінформ
Вибори на Донбасі неможливо проводити без амністії.

Про це в середу заявив журналістам представник РФ в контактній групі по Україні Борис Гризлов, повідомляють РИА Новости.

"В Берліні обговорювалося питання про проведення виборів. Але все ж ми бачимо, що вирішувати такі завдання "по одному", абстрагуючись від виконання інших пунктів угоди, неможливо: так само, як неможливо забезпечити безпеку без політичного рішення. Тому, розглядаючи питання про проведення виборів як пріоритет, ми водночас зобов'язані просуватися вперед у досягненні інших цілей мінського процесу. Цілком очевидно, зокрема, що голосування неможливо проводити без проведення амністії", - заявив він.

Крім того, за словами Гризлова, "потрібно також вирішити питання з постійним особливим статусом відповідних територій".

"В мінських угодах прямо говориться про проведення конституційної реформи в Україні з набуттям чинності нової Конституції, яка передбачає в якості ключового елемента децентралізацію. Перелічені питання – про вибори, амністії, особливий статус та зміни в Основний закон є взаємопов'язаними. І саме вони складають основу всеосяжного політичного врегулювання. А значить – і міцного миру, необхідного для сталого розвитку та всієї України, і нашого спільного європейського дому", – повідомив він.

Гризлов додав, що про фактичну неминучість руху в даному напрямку нагадав рік тому посол США на Україні Джеффрі Пайетт. Він заявив, що, приймаючи закон про особливий статус, український парламент "дав чіткий сигнал про готовність української сторони надати Донбасу рівень автономії, безпрецедентний на пострадянському просторі".

Як раніше повідомляло агентство, бойовики досі блокують звільнення заручників, звільнення яких, згідно з мінським домовленостями, повинно було відбутися ще в лютому 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-