Адекватні олігархи не лізтимуть у політику - Прем'єр

Адекватні олігархи не лізтимуть у політику - Прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав "три базових правила" для олігархів.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді" у відповідь на запитання: "Що ви маєте намір робити для того, щоб зменшити участь великого капіталу на стан справ у країні"?

 "Існує три базових правила. Перше: для них, олігархів, мають бути єдині правила. Друге: ринок, тільки ринкові відносини, ніяких преференцій. Третє: владу не можна використовувати у війні між олігархами. Позиція олігархів має бути така: вони повинні займатися розвитком економіки країни і не втручатися в її справи... Адекватні з цим погодяться. Підступні і самовпевнені ще подумають", - сказав Гройсман.

На запитання "Хто з олігархів привітав вас першим після призначення?" Прем'єр відповів: "По-моєму, ніхто (замислився на кілька секунд - УП). Ні, точно, ніхто з олігархів не привітав мене з прем'єрством".

При цьому Гройсман вважає, що з представниками бізнесу необхідно зустрічатися: "Така ініціатива вже йде від бізнесу, треба визначити формат, і я її готовий буду підтримати. Я думаю, що потрібно зустрічатися в різних форматах, але мені здається, що ці зустрічі мають бути спрямовані на державні інтереси. Це найголовніше. Але зустрічатися також треба і з малим, і з середнім бізнесом. Усі успішні країни спираються на малий і середній бізнес, на самозайняте населення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-