БПП підтримує створення

БПП підтримує створення "офшорної" ТСК – Кононенко

Укрінформ
Фракція БПП у Верховній Раді готова підтримати створення Тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування офшорних скандалів.

Про це заявив перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко під час засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент Укрінформу.

"Ключове питання - це не те, чи є у громадян в Україні закордонна компанія, а ключове питання, щоб податки від діяльності такої компанії платилися в Україні. Що стосується Тимчасової слідчої комісії, то позиція нашої фракції: ми готові підтримати створення такої комісії щодо політичної корупції... Сьогодні ввечері, пане голово ВР, ми надамо наші пропозиції щодо наших представників в цій комісії, і якщо наша позиція буде підтримана, то ми завтра готові за це питання голосувати", - повідомив він.

Кононенко додав, що наразі працює створена указом Президента робоча група з напрацювання законопроектів щодо боротьби з офшорами.

"Є указ Президента щодо створення робочої групи з напрацювання законодавства з врегулювання питання офшорів і деофшоризації. Очолює цю робочу групу голова Податкового комітету пані Южаніна. Робоча група активно працює, і є вже напрацювання по законопроектах. Найближчим часом, я маю надію, вони надійдуть до Верховної Ради, і в нас буде можливість їх обговорити і прийняти рішення", - сказав нардеп.

Він додав, що ключовим питанням цих законопроектів є визначення терміну, який існує вже в багатьох країнах під назвою КІК (контрольована іноземна компанія), і врегулювання питання щодо володіння громадянами України такими компаніями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-