Порошенко нагородив ветеранів Динамо за

Порошенко нагородив ветеранів Динамо за "футбольну дипломатію"

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко зустрівся зі складом футбольної команди "Динамо" Київ 1986 року, яка здобула Кубок володарів кубків УЄФА в сезоні 1985-86 років.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент вручив державні нагороди футболістам команди "Динамо" Київ, відзначивши їх вагомі особисті заслуги у розвиток і популяризацію вітчизняного футболу, піднесення міжнародного спортивного престижу України та з нагоди 30-річчя перемоги у футбольному матчі Кубка володарів кубків УЄФА.

"Ви собі не можете уявити, в якому захопленні 2 травня 1986 року я дивився вашу фантастичну гру", - сказав Порошенко та назвав ліонський матч "Динамо" Київ - "Атлетико" Мадрид взірцем командної гри та тренерської роботи ФК "Динамо".

Президент наголосив, що перемога "Динамо" Київ в травні 1986 року є не просто перемогою.

"Ваш внесок, ваша гра, коли ви прославляли "Динамо" Київ по усьому світу, є чудовим прикладом футбольної дипломатії, яка прославляла Україну", - сказав Глава держави та додав, що "гравці "Динамо" своїм прикладом виховали не лише нові покоління "динамівців" та фанів клубу, а й мільйони українців, які пишаються Україною, тому що у них є така команда".

Порошенко подякував футболістам за можливість зустрітися і поспілкуватися.

Президент особливо відзначив роль меценатів, які підтримують спорт і дозволяють йому розвиватися. При цьому Порошенко висловив сподівання, що традиції підтримки вітчизняного спорту, який здобуває славу Україні, зокрема футболу, будуть збережені і продовжені.

"Без меценатів спорту не буває. Без підтримки спорту не буває ні перемог, ні слави", - сказав Глава держави та побажав нових перемог "динамівцям".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-