Порошенко і Байден домовилися про кредитні гарантії на мільярд доларів

Порошенко і Байден домовилися про кредитні гарантії на мільярд доларів

Укрінформ
Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден привітав призначення Юрія Луценка генеральним прокурором України та підтвердив готовність США надавати підтримку Україні на шляху реформи прокуратури та у боротьбі з корупцією, відзначивши важливість законодавчих змін щодо впровадження Генеральної інспекції в ГПУ.

Про це він сказав під час розмови з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Президент поінформував про заходи щодо вдосконалення системи державних фінансів та покращення ділового клімату в Україні. Він висловив сподівання, що результати реформ в Україні дозволять активізувати підтримку України з боку США, МВФ та інших міжнародних партнерів нашої країни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співрозмовники домовилися про підписання найближчим часом двосторонньої угоди про надання Україні третього траншу кредитних гарантій на 1 млрд доларів США.

Крім того, вони обговорили ситуацію на Донбасі і наслідки міністерських переговорів у Нормандському форматі. Порошенко наголосив на пріоритетності створення безпекових передумов для подальшого руху до політичного врегулювання ситуації на Донбасі, що стала наслідком російської агресії. У цьому контексті Президент України та віце-президент США відзначили важливість розміщення на окупованих територіях озброєної поліцейської місії ОБСЄ.

Порошенко і Байден також скоординували підходи щодо подальшого консолідованого міжнародного, зокрема санкційного, тиску на Росію під час саміту Великої сімки в Японії 26-27 травня з метою досягнення реальної деескалації ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-