У прокуратурі необхідно створити такі умови, як у НАБУ – Президент

У прокуратурі необхідно створити такі умови, як у НАБУ – Президент

Укрінформ
Нині необхідно створити такі самі умови у новій реформованій прокуратурі, як у Національному антикорупційному бюро, бо "люди, які мають адвокатську і суддівську практику, на зарплату у 2,5 тис. грн не підуть".

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді під час представлення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не підуть люди, які мають адвокатську практику, суддівську практику, люди, які мають відповідні знання і досвід, на заробітну платню у 2,5 тис. грн. Ми маємо зробити все для того, щоб створити такі самі умови у новій реформованій прокуратурі, як ми це зробили у Національному атикорупційному бюро, аби своїми ефективними діями реформована прокуратура здійснила виконання тих завдань, які ставила перед нею Революція Гідності", - сказав Порошенко.

Він зізнався, що, на жаль, перші кроки з реформування прокуратури виявилися не дуже вдалими, "і лише зміною генпрокурора реформу прокуратури здійснити неможливо".

Президент подякував ВР за ухвалення реформаторських змін до закону про Генеральну прокуратуру.

"Скасування сталінського загального нагляду, запровадження генеральної інспекції, яка дозволяє забезпечити рішучу боротьбу з корупцією всередині Генеральної прокуратури, замість тої профанації, яку намагалися організувати окремі політикани, одягнені в прокурорські мундири абсолютно безрезультативно. Кроки, які дозволяють залучити нових і чесних патріотів, які будуть мати можливість забезпечувати реальні зміни у прокуратурі, - я вважаю, що це величезний крок до реформування прокуратури", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-