У Раду внесли ще один законопроект про прокурора без юросвіти

У Раду внесли ще один законопроект про прокурора без юросвіти

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано новий законопроект, який дозволить кандидату на посаду генерального прокурора не мати юридичної освіти.

Законопроект 4645 внесено у середу народними депутатами від БПП та Народного фронту Віктором Королем і Сергієм Драюком відповідно.

Документом передбачається, що кандидат на посаду глави ГПУ "має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше п'яти років".

Однак, якщо провалений законопроект 4469 передбачав, що прокурором ГПУ може бути громадянин України,  який має стаж роботи в галузі права не менше трьох років, то у новому стоїть вимога – не менше п'яти років.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати у вівторок відмовились підтримати в першому читанні законопроект 4496 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань", який скасовує вимогу наявності вищої юридичної освіти до кандидата на посаду Генерального прокурора. За рішення підтримати проект закону за основу проголосували 224 народних обранців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-