Рада запрацювала. У залі - 318 депутатів

Рада запрацювала. У залі - 318 депутатів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту у середу. У сесійній залі зареєструвалося 318 народних депутатів.

У порядку денному сьогоднішнього засідання парламенту - проект постанови про звернення Верховної Ради до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, світових лідерів щодо вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу та засудження порушень Росією прав і свобод цього народу.

Нардепи також розглянуть проект постанови про визначення представника Верховної Ради України до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

У другому читанні ВР розгляне закононопроекти щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України; щодо вдосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянств та врегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції. На порядку денному також внесення змін до закону "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції", що мають на меті забезпечити безперешкодну діяльність органів місцевого самоврядування.

У першому читанні планується розглянути зміни до закону "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей" (про посилення державного контролю за вивезенням з України культурних цінностей).

Крім того, у першому читанні парламент може ухвалити зміни до Бюджетного кодексу щодо публічних закупівель та фінансування сфери фізичної культури і спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-