У МЗС Франції назвали пріоритети

У МЗС Франції назвали пріоритети "нормандської зустрічі"

Укрінформ
У МЗС Франції назвали пріоритети чергової зустрічі міністрів країн-учасниць формату «Нормандія», яка відбудеться сьогодні, 11 травня, у Берліні, серед яких зміцнення режиму припинення вогню та умови забезпечення виборів на Донбасі.

Перелік пріоритетів у Парижі під час брифінгу оприлюднив офіційний представник зовнішньополітичного відомства Франції Ромен Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Жан-Марк Еро відвідає в середу, 11 травня, Берлін для обговорення прогресу у виконанні Мінських домовленостей з його німецьким, російським та українським колегами у форматі «Нормандія», - сказав дипломат.

За його словами, відповідно до пріоритетів, встановлених на останній зустрічі міністрів в цьому форматі, 3 березня 2016 року в Парижі, учасники обговорюватимуть «запроваджені заходи щодо зміцнення режиму припинення вогню після запровадженого на Великдень перемир'я, яке набуло чинності з 1-го травня», і «обговорять умови та забезпечення місцевих виборів на сході України». «Перемовини також торкатимуться питань поліпшення гуманітарної та економічної ситуації на сході України», - зазначив Надаль.

Чергова зустріч глав МЗС країн «нормандської четвірки» відбудеться на віллі «Борзиг» на Тегельскому озері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-