Новий генпрокурор має звільнити заступників Шокіна - Шабунін

Новий генпрокурор має звільнити заступників Шокіна - Шабунін

Укрінформ
Якщо новий генеральний прокурор справді планує реформувати прокуратуру, він має звільнити заступників свого попередника Віктора Шокіна.

Таку думку висловив голова правління Центру Протидії Корупції Віталій Шабунін в ефірі "112 Україна".

"За перший тиждень ця людина має зробити один простий крок, і це буде це показово. Він має викинути на смітник історії Севрука, Столярчука і Говду — тих заступників Шокіна, руками яких відбувався увесь "беспередєл" останнього року. Якщо будь-який генпрокурор, чи це  Луценко, Павленко, Петренко цього не зробить, то все інше не має значення, бо це означатиме, що людина прийшла прикривати собою прокурорський "беспредєл", - сказав Шабунін.

На його думку, було б краще, якщо кандидатуру нового керівника ГПУ вносив не президент, а його було обрано завдяки проведенню прозорого публічного конкурсу, "до якого мали б довіру журналісти, експерти і ми всередині країни".

При цьому, переконаний голова правління ЦПК, наявність чи відсутність юридичної освіти у нового очільника ГПУ не має особливого значення, якщо людина здатна провести у прокуратурі якісні зміни. "Важливо те, що ця людина робитиме на посаді. Якщо, наприклад, Луценко зможе робити те, що 2 роки не відбувалося, тобто "поховати" корупційний клан прокуратури, то честь йому та хвала", - додав він.

Шабунін наголосив, Верховна Рада має надати новому генпрокурору реальну можливість очищати прокуратуру, звільняти та наймати працівників, тобто, відтермінувати прокурорське самоврядування хоча б на рік. "Якщо ж цього не буде, прізвище генерального прокурора не має значення, бо він не матиме можливості проводити реформу", - додав громадський активіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-