Сучасні українські воїни беруть приклад з ветеранів – Президент

Сучасні українські воїни беруть приклад з ветеранів – Президент

Укрінформ
У День пам’яті та примирення та напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Президент Петро Порошенко зустрівся з ветеранами війни, учасниками українського визвольного руху та учасниками АТО.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Глава держави привітав присутніх зі святами, висловивши вдячність старшому поколінню - ветеранам Червоної армії і Української повстанської армії. "Всім, хто кожен на своєму місці боровся з фашизмом. Ви мужньо пройшли довгими і тернистими дорогами до перемоги – крізь полум’я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок і непоправні втрати. Ціною великої самопожертви кожен з вас особисто відстояв право нашого народу на життя, приніс мир у наш дім, дарував його народам Європи" - наголосив Президент.

Петро Порошенко нагадав, що українці воювали проти нацизму у складі Червоної армії та радянських партизанських загонів, в лавах УПА, у військових з’єднаннях країн антигітлерівської коаліції та європейських рухах опору. "Як же тільки можна на фоні таких беззаперечних історичних фактів мати нахабство заявляти, ніби Росія виграла б війну і без України. Не виграли б цієї війни без українців!", - підкреслив Президент.

В той же час війна знову прийшла на Українську землю. Глава держави підкреслив, що захищаючи українську незалежність та геополітичний вибір, перемагаючи окупантів не тільки силою зброї, але й міццю духу, сучасні українські воїни беруть приклад з ветеранів, - з тих, хто звільнив Україну від фашистських загарбників. І нині до Української історії вписані новітні героїчні сторінки, зокрема звільнення Слов’янська та Краматорська, Красного Лиману та Лисичанська, захист Маріуполя, запеклі бої у Донецькому і Луганському аеропортах.

"Дорогі ветерани, це роблять ваші онуки та правнуки. Це ваша школа та традиції, ваша міць та навчання патріотизму. Ви маєте всі підстави пишатися своїми онуками", - підкреслив Президент. Глава держави додав, що нинішнє покоління захисників також об'єднало Україну: "Ваші онуки разом в окопі зі зброєю, прикриваючи один одного, захищають Україну. Це має величезні наслідки, бо перемогти ворога ми можемо лише тоді, коли країна буде об'єднаною, сильною зсередини та з вірою в Український Прапор, Герб та Гімн".

Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників України різних поколінь.

Президент поспілкувався з ветеранами та учасниками АТО. Глава держави побажав ветеранам доброго здоров’я, душевного тепла, довгих і щасливих літ життя, а молодому поколінню оборонців української землі – насамперед, повернутися з війни живими до своїх рідних і близьких.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-