Парубій знає, як здолати кнопкодавів і прогульників

Парубій знає, як здолати кнопкодавів і прогульників

Укрінформ
У Верховній Раді не буде кнопкодавства, якщо всі народні депутати ходитимуть на роботу.

Про це спікер Андрій Парубій заявив у інтерв'ю "Цензор.НЕТ", коментуючи бесіду з цього питання з журналістами руху "Чесно".

"Друкуйте фото прогульників. Бо кнопкодавство - це наслідок відсутності депутатів. Стосовно кнопкодавів передбачені адміністративні покарання. І тут авторський колектив запропонував низку заходів, які можна застосувати щодо депутатів. Бо є дилема: до депутатів не можна застосовувати притягнення до кримінальної відповідальності. Отже було запропоновано: у випадках кнопкодавства рекомендувати, щоб ця людина не могла бути в іноземних делегаціях Верховної Ради. Або була б вилучена з залу на кілька засідань", - сказав Парубій.

Спікер повідомив, що запросив списки найзатятіших прогульників: "Я вже попросив голів фракцій, щоб мені дали від фракцій по 10 чоловік з тих, які найменше відвідують засідання. І хочу з кожним з них переговорити індивідуально".

За підрахунками Парубія, хронічних прогульників не так багато, - чоловік 40-50. "Я думаю, що і розмова матиме значення. Але й ряд інших заходів також. Наприклад, я думаю звернутись до Кабінету міністрів з проханням не приймати тих депутатів, які не ходять на засідання Верховної Ради", - додав він.

Раніше голова ВР заявляв, що не підписуватиме народним депутатам заяви для відряджень під час пленарних засідань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-