Савченко можуть видати вже 20 травня – журналіст

Савченко можуть видати вже 20 травня – журналіст

Укрінформ
Журналіст Сергій Рахманін припустив, що Росія може видати українську льотчицю Надію Савченко вже наприкінці травня.

Про це він пише у статті для ZN.UA.

Такий висновок Рахманін зробив за результатами переговорів Президента Петра Порошенка і помічниці Держсекретаря США Вікторії Нуланд.

«Новиною стали хіба що нові терміни виконання плану, так як у попередній дедлайн Київ не вписався. Якщо раніше Україні ставили умовою прийняття виборчого закону в ОРДЛО до кінця березня і проведення виборів на контрольованих територіях до кінця червня, то тепер українській владі запропоновано зробити це до кінця травня і до кінця серпня», - пише він.

За відомостями ZN.UA цю інформацію представник Держдепу довела до відома Президента Петра Порошенка під час особистої зустрічі.

«Імовірно, там же були озвучені ще дві дати — з 18 травня повинен стартувати новий етап повного припинення вогню, а 20 травня Росія може видати Києву Надію Савченко», - зазначив журналіст.

За словами Рахманіна, інших подробиць розмови між українським Президентом і представником США джерело не повідомило, однак, за його словами, розмова тривала близько чотирьох годин.

Як повідомлялося, адвокат народного депутата Надії Савченко Микола Полозов вважає, що екстрадиція українки на Батьківщину відбудеться не раніше кінця літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-