Українські дипломати розкрили програму виступу на Радбезі ООН

Українські дипломати розкрили програму виступу на Радбезі ООН

Укрінформ
Україна планує звернути увагу світу на нові факти агресії РФ на Донбасі, порушення прав людини в Криму, а також розраховує на підтримку міжнародних партнерів у здійсненні тиску на Москву.

Про це розповіли перед засіданням у коментарі Укрінформу в Місії України при ООН у Нью-Йорку.

"Ми наголошуватимемо на трьох основних тезах: невиконання Росією Мінських домовленостей, загострення ситуації безпеки на Донбасі, а також грубі порушення прав людини в окупованому Росією Криму, в тому числі в контексті заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу", - зазначили в диппредставництві.

У Місії також зауважили, що головні цілі скликання засідання Радбезу полягають у тому, щоб звернути увагу міжнародної спільноти на триваючу агресію РФ проти України; довести до відома факти порушень з російського боку; вчергове закликати Москву до виконання її зобов'язань; а також заручитися підтримкою партнерів у цьому питанні.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Нью-Йорку пройде засідання Ради Безпеки ООН, ініційоване Україною. З українського боку у засіданні візьме заступник міністра закордонних справ – керівник апарату МЗС Вадим Пристайко. Засідання розпочнеться о 15-й годині за місцевим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-