Порошенко: Суддів, які повростали в крісла, треба дістати

Порошенко: Суддів, які повростали в крісла, треба дістати

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості продовження судової реформи та внесення відповідних змін до Конституції.

Про це він заявив під час зустрічі з лідерами українського бізнесу та міжнародних компаній, які працюють в Україні, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Справедливість треба шукати через правду, а не через гроші", - сказав Порошенко.

Так, Президент запевнив, що у межах Конституції робить і буде робити все від себе залежне для того, аби забезпечити імплементацію того курсу реформ, який ним був задекларований.

"Я дякую за підтримку, але можу сказати одне – на сьогоднішній день не лише від мене, а від усіх нас залежить те, щоб судова реформа відбулась. Якщо вона не відбудеться – судді, які повростали у свої крісла, будуть сидіти, і їх звідти не дістанеш", - зауважив він.

Глава держави додав, що зараз судді скаржаться на те, що у них не висока зарплата і скасували довічне утримання, "але ніхто не йде, бо одним рішенням можна забезпечити собі заробітну платню на 10 років вперед".

Порошенко зазначив, що два місяці тому провів нараду за участю керівника Національного  антикорупційного бюро, голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, голови СБУ,  міністра внутрішніх справ та голови Вищої ради юстиції для забезпечення ретельного процесу переатестацій або тестування кожного судді.

Водночас, Глава держави наголосив, що ключовою позицією залишається голосування за конституційну реформу. "Кожен з вас має про це говорити. Навіть, якщо хтось буде казати, що він має кращий проект, що він ставить попередні умови перед тим, як приймати новий закон про судоустрій, або щось інше – це означає, що консервується існуючий порядок і це злочин", - підкреслив він.

Порошенко також закликав представників бізнесу надати свої пропозиції щодо змісту закону про судоустрій, які будуть сприяти повному перезавантаженню судової системи, до робочої групи, яка працює над судовою реформою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-