Труханов відхрестився від офшорів і російського паспорта. Каже, і довідки має

Труханов відхрестився від офшорів і російського паспорта. Каже, і довідки має

Укрінформ
Шоста сесія Одеської міськради 7 скликання розпочала сьогодні роботу в напруженій атмосфері: у приміщенні - десятки охоронців муніципальної служби безпеки, біля мерії - мітинг активістів, які вимагають відставки мера Геннадія Труханова.

Неподалік у провулку Чайковського припаркувалося декілька автомобілів зі спецпризначенцями, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Свій виступ на сесії, де присутні також учасники безстрокового пікетування мерії, мер Труханов розпочав зі спростування звинувачень у подвійному громадянстві та причетності до створення офшорних компаній.

"З урахуванням високого градусу напруги в місті та скандалу, пов'язаного з чутками про моє російське громадянство і причетність до офшорних компаній, я заявляю, що у мене на руках офіційні відповіді, апостильовані документи, нотаріально завірені, з перекладом українською мовою, про те, що у мене немає офшорних компаній", - зазначив Труханов.

Коментуючи закиди щодо нібито російського громадянства, мер заявив, що має роз'яснення Генконсульства Росії з приводу того, що він не є громадянином Російської Федерації і не звертався щодо набуття громадянства. Труханов також запропонував охочим ознайомиться з відповідними документами.

Після цього головуючий на сесії закликав депутатів перейти до розгляду питань порядку денного. Однак депутат Олександр Боровик висловив іншу пропозицію: "Я пропоную створити депутатську комісію для розслідування нічного нападу на мирних учасників акції протесту, подій 26 квітня на Думській площі, причому приділити цьому особливу увагу. Крім цього, вважаю за доцільне створити студію незалежного телебачення в Одесі, якої бракує в місті".

Головуючий Труханов частково підтримав ініціативу Боровика, але запропонував відкласти розгляд цих питань, пославшись на відсутність проектів відповідних рішень.

Після цього учасники сесії приступили до розгляду питань, намічених до обговорення. Зокрема, проектів рішень "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради "Про бюджет міста Одеси на 2016 рік", "Про цільові програми, концепції та містобудування".

Розгляд низки питань, пов'язаних з земельними відносинами, депутати вирішили перенести на травневу сесію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-