У Авакова відповіли на заклик Саакашвілі ввести Нацгвардію

У Авакова відповіли на заклик Саакашвілі ввести Нацгвардію

Укрінформ
Нацгвардія та Національна поліція не мають права бути учасниками політичних процесів.

Про це в ефірі 112 каналу заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, коментуючи заклик голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі направити до Одеси Нацгвардію.

"Нацгвардія створювалася в тому числі і для підтримки суспільного порядку у випадку надзвичайних ситуацій. Ми чули про це по бурштиновим справам, зараз ми чуємо це по Одесі. Нацгвардія та Нацполіція не повинні займатися якимись політичними розборками, не мають права бути учасниками політичних процесів", - сказав Варченко.

Він зазначив, що керівництво МВС завжди реагує на звернення керівників всіх органів виконавчої влади, і що заклики від очільників облдержадміністрацій про введення підрозділів Нацгвардії лунають не вперше.

"На жаль, ситуація в Одесі має всі ознаки політичного процесу, і, мабуть, не правильно буде, якщо Нацгвардія і вся українська поліція буде займатися Одесою, чи окремо Рівненською областю, тому що у нас є виклики, якими повинна займатися Нацгвардія. Її підрозділи перш за все несуть службу в зоні АТО", - сказав Варченко.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії для стабілізації ситуації в місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-