Справа про розгін Майдану: суд над Поповим відклали на місяць

Справа про розгін Майдану: суд над Поповим відклали на місяць

Укрінформ
У вівторок, 26 квітня, Шевченківський районний суд міста Києва ухвалив рішення перенести судове засідання у справі колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова на 23 червня 2016 року.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила суддя Шевченківського районного суду в місті Києві Оксана Хардіна.

"Судове засідання перенесено на 23 червня 2016 року у зв'язку з хворобою головуючого судді Мартинова. Справа не може слухатись без одного з членів колегії суддів", - сказала Хардіна.

Вона поінформувала, що засідання відтерміновано саме на таку дату через велику навантаженість розгляду справ у суддів Шевченківського районного суду міста Києва.

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого 2015 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Попова. За версією слідства, у ніч проти 30 листопада 2013 року Попов, будучи головою КМДА, діючи за попередньою змовою з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, дав вказівку про завезення на Майдан Незалежності в місті Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки, а Коряк, у свою чергу, використовуючи цю обставину, віддав наказ про розгін мирного мітингу працівниками полку міліції особливого призначення «Беркут», які жорстоко побили мітингувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-