На суді проти Кернеса свідчитиме радник Авакова

На суді проти Кернеса свідчитиме радник Авакова

Фото
Укрінформ
У Київському райсуді Полтави проходить чергове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців, які обвинувачуються у викраденні, катуванні та погрозі вбивством двох активістів євромайдану в січні 2014 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На суді присутній сам Кернес, його охоронці та їх захисники, а також обидва потерпілі - Сергій Ряполов і Олександр Кутянін. На суд приїхав і народний депутат, позаштатний радник керівника МВС Антон Геращенко. Він заявлений як свідок з боку держобвинувачення.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 квітня суд в Полтаві у справі Кернеса пройшов без прокурора Олександра Ганилова, який перебував у відрядженні в Києві. До  матеріалів справи долучили поданий захистом експертний висновок лікарів про стан здоров'я Кернеса: після перенесеного вогнепального поранення йому протипоказане багатогодинне перебування в положенні сидячи.

28 березня на суді Кернес клопотав про призначення чергового засідання за два тижні, мотивуючи це тим, що йому, інваліду-візочнику, важко їздити в Полтаву щотижня.

Кернес та його охоронці не визнають провину і заявляють про фальсифікацію справи. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-