Захід дає гроші не під прізвища, а під реформи – представник Єврокомісії

Захід дає гроші не під прізвища, а під реформи – представник Єврокомісії

Укрінформ
Європа задоволена, що Україна вийшла з політичної кризи, і продовжуватиме допомагати країні, незалежно від конкретних персоналій в її керівництві. 

Такою думкою з кореспондентом Укрінформу у ФРН поділився глава групи підтримки України при Єврокомісії Петер Балаш.

«Абсолютно очевидно, що допомога не пов'язана з конкретною особою; вона не була пов'язана з особою Яценюка; вона призначається країні, яка має визначитися з тим, кого вона обирає собі в лідери», - сказав політик. 

Захід, за його словами, оцінює результати не за персоналіями, а виключно за реальним прогресом. Новому уряду доведеться дійсно втілювати в життя всі «ті багато хороших законів», які було прийнято. Балаш зазначив, що протягом минулих двох років були зроблені дійсно позитивні кроки, але процес більшою мірою все ж залишається незавершеним.

Західні партнери вітали, що «після місяців того, що виглядало як політична криза або безвихідь, сформований новий уряд». Балаш особисто досить добре знайомий з прем'єром Володимиром Гройсманом з того часу, коли той був віце-прем'єром, вважає його «дуже ефективним лідером». «Але це не питання особи. Набагато важливіше для всього керівництва проводити курс реформ», - нагадав Балаш. 

Група підтримки України в Єврокомісії була створена в квітні 2014 року. Вона базується в Брюсселі і покликана служити координаційним центром, що робить аналіз ситуації і дає поради ЄК щодо її роботи на підтримку України. Група також допомагає мобілізувати досвід держав-членів ЄС і підвищити координацію з іншими донорами і міжнародними фінансовими інституціями. Співробітники групи регулярно бувають в Україні і на місці оцінюють ситуацію. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-