Президент ЄК назвав призначення Бальцеровича і Міклоша

Президент ЄК назвав призначення Бальцеровича і Міклоша "добрим вибором"

Укрінформ
Президент Європейської Ради Дональд Туск схвально оцінив призначення Лешека Бальцеровича та Івана Міклоша керівниками Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.

Про це Туск заявив під час телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави поінформував про створену Групу стратегічних радників з підтримки реформ, яку очолять віце-прем'єр-міністр і міністр фінансів Польщі (1997-2000 років) Лешек Бальцерович разом з екс-міністром фінансів Словаччини Іваном Міклошем. Президент Європейської Ради схвально оцінив відповідні рішення, назвавши їх добрим вибором, і відзначив важливість продовження реформ в Україні", - йдеться у повідомленні.

Так, Порошенко зауважив, що нова проєвропейська коаліція та призначення професійного уряду реформаторів дозволило додати нової динаміки процесу впровадження реформ в Україні.

Глава держави відзначив позитивну динаміку відносин між Україною та ЄС, переконливим свідченням чого стало внесення Єврокомісією законодавчої пропозиції про запровадження безвізового режиму для українських громадян.

У свою чергу, Туск підкреслив, що законодавча пропозиція ЄК про запровадження безвізового режиму для українських громадян є визнанням результатів внутрішніх перетворень в Україні та важливим кроком ЄС назустріч європейським устремлінням українського народу. Він також привітав формування нового уряду на чолі із Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Співрозмовники обговорили питання звільнення української льотчиці і народного депутата Надії Савченко. Туск ще раз підкреслив позицію ЄС щодо її негайного звільнення.

Порошенко також поінформував Туска про триваюче погіршення безпекової ситуації на Донбасі через провокації проросійських бойовиків, а також посилення утисків прав людини в окупованому Криму. Він наголосив на необхідності збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-