Європейські ліберали закликають якнайшвидше скасувати візи для українців

Європейські ліберали закликають якнайшвидше скасувати візи для українців

Укрінформ
Європейські ліберали вітають внесення Єврокомісією законодавчих пропозицій щодо скасування візових вимог для українських громадян та закликають завершити цю процедуру без затримки.

Про це йдеться у заяві лідера політичної групи Альянсу лібералів і демократів за Європу у Європарламенті Гі Верховстадта, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Вісім років знадобилося для того, щоб пропозиції лягли на стіл. Я закликаю Раду ЄС, країни-члени, Європарламент просуватися далі і ухвалити їх без затримки», - наголосив Верховстадт.

Він додав, що міцно підтримує тіснішу інтеграцію України до ЄС і до трансатлантичного співтовариства. За його словами, безвізовий режим для українців – це довгоочікуваний захід, який повинен продовжуватися разом із наданням подальшої допомоги.

«Сильний уряд реформістів у Києві повинен проводити політичні, економічні та судову реформи задля позбавлення України олігархічного впливу», - наголосив лідер європейських лібералів.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія 20 липня внесла законодавчі пропозиції до Ради ЄС і Європарламенту щодо скасування для громадян України, які є власниками біометричних паспортів, візових вимог для короткострокових (до 90 днів за півроку) подорожей Шенгенською зоною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-