Європа дала нам потужний стимул до реформ - Порошенко

Європа дала нам потужний стимул до реформ - Порошенко

Укрінформ
Україна розглядає сьогоднішнє рішення Єврокомісії як потужний стимул щодо продовження реформ.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоханессом Ханом, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Після Євромайдану, після Революції Гідності - це важливий крок назустріч європейським прагненням українського народу. Сьогоднішнє рішення Єврокомісії є визнанням європейськими партнерами проведених реформ в Україні", - сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що "Україна розглядає сьогоднішнє рішення як потужний стимул щодо продовження реформ і розраховує на підтримку країн Європейського Союзу та європейських інституцій як щодо якнайшвидшого запровадження безвізового режиму, так і подальшої інтеграції України до ЄС".

Президент України висловив сподівання на швидке затвердження відповідної пропозиції Радою ЄС та Європарламентом та запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС вже в другій половині цього року.

Порошенко впевнений, що вихід України з політичної кризи, створення нової проєвропейської парламентської коаліції та призначення нового уряду відкривають нові можливості для прискорення реформ у відповідності до зобов’язань України перед Міжнародним валютним фондом, у рамках Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, для виконання Мінських угод та ефективної реалізації антикорупційної політики.

В свою чергу Хан назвав досягнення України у законодавчих змінах щодо запровадження безвізового режиму з ЄС «прекрасним прикладом чудової співпраці між Президентом, урядом та парламентом».

«Усі три інституції тісно співпрацювали разом і це дало можливість досягнути гарного результату», - наголосив єврокомісар та додав, що «така співпраця є абсолютно необхідною для успішного впровадження реформ».

Комісар ЄС привітав Україну із завершенням політичної кризи та запевнив у незмінній та послідовній підтримці країни з боку Європейського Союзу на шляху демократичних та проєвропейських перетворень.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія внесла законодавчі пропозиції до Ради ЄС і Європарламенту щодо скасування для громадян України візових вимог для короткострокових подорожей Шенгенською зоною. Про це оголосив у середу єврокомісар із питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

Фото: прес-служба Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-