У Раді з’явився новий законопроект щодо вимог на посаду генпрокурора

У Раді з’явився новий законопроект щодо вимог на посаду генпрокурора

Укрінформ
Профільний комітет рекомендував парламенту прийняти законопроект №4481, що стосується змін до закону "Про прокуратуру" щодо вимог на посаду глави ГПУ.

Як повідомив глава Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, рішення підтримали 10 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Рекомендуємо Верховній Раді під час розгляду законопроекту у першому читанні розглянути його і прийняти в цілому", - сказав він.

У законопроекті прописано, "що генеральним прокурором може бути громадянин України, який має вищу освіту та має стаж роботи в галузі права не менше 3 років, володіє державною мовою і має високі ділові, моральні якості та організаторські здібності", - процитував він.

Раніше законопроект передбачав не менше 5 років стажу роботи в галузі права.

Як повідомляло агентство, законопроект №4481 "Про внесення змін до статті 40 закону "Про прокуратуру" щодо вимог на посаду генерального прокурора України" на сайті парламенту з'явився 20 квітня.

Автори законодавчої ініціативи - Микола Паламарчук (фракція "Блок Петра Порошенка") і Віктор Развадовський (група "Воля народу").

На даний час текст законопроекту на сайті відсутній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-