Злочини проти Майдану: Горбатюк поскаржився керівнику ГПУ на тиск

Злочини проти Майдану: Горбатюк поскаржився керівнику ГПУ на тиск

Ексклюзив
Укрінформ
Стосовно працівників Управління спецрозслідувань Генпрокуратури, яке займається майданівськими справами, порушено чотири кримінальні провадження. У зв'язку з цим  керівник управління Сергій Горбатюк написав рапорт на ім'я виконувача обов'язків генпрокурора Юрія Севрука.

Про це Горбатюк повідомив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"За фактом тиску на мене, Управління спецрозслідувань я написав рапорт на ім'я Юрія Севрука, у якому описав всі проблеми. Зараз з цього приводу проводиться службове розслідування", - сказав він.

Горбатюк розповів, що чотири кримінальні провадження стосовно нього та його підлеглих порушило Управління розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів Генпрокуратури. "Це управління створене для протидії розслідуванню злочинів Майдану. Чи вони готують мені підозру, я стовідсотково сказати не можу, але з урахуванням того, що тиск тягнеться тривалий час, для цього є всі обставини", - зазначив Горбатюк, відповідаючи на запитання, чи дійсно йому готується підозра за службову "халатність".

Керівник Управління спецрозслідувань також повідомив, що за фактом тиску на нього та його підлеглих була ініційована нарада в Генпрокуратурі. "Ми запитували, у чому наш злочин. На цій нараді від Юрія Столярчука (заступника генпрокурора - ред.) прозвучало, що це не наша справа. Він пригрозив нас звільнити, якщо ми не будемо готувати відповіді на запити", - зазначив він.

"Ми розслідуємо справи стосовно високопосадовців, можливо, не туди йдемо...  Явно когось не задовольняє моє перебування на цій посаді. Може, через те, що мене пропонували на посаду генерального прокурора або по причині мого наміру подаватися на директора Державного бюро розслідувань... В очі ніхто нічого не каже, але комплексно з усіх сторін чиниться тиск, який, незважаючи на неодноразові мої звернення, далі продовжується", - резюмував Горбатюк.

Як повідомлялося, сьогодні під час прес-конференції народний депутат Сергій Лещенко заявив, що Генпрокуратура має намір повідомити про підозру у службовій халатності керівнику Управління спецрозслідувань Сергію Горбатюку. Нардеп також повідомив, що внаслідок тиску написав рапорт про звільнення один із керівників Управління Ігор Слободяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-