Ващиковський дорікнув Нідерландам за

Ващиковський дорікнув Нідерландам за "український" референдум

Укрінформ
Європейська солідарність стосується усіх і Голландію потрібно запитати, чому у країні трапився такий ексцес (результат референдуму щодо асоціації Україна-ЄС у Нідерландах – Ред.).

Про це у понеділок в Люксембурзі перед зустріччю глав МЗС країн ЄС у справі майбутнього “Східного партнерства” заявив керівник польської дипломатії Вітольд Ващиковський, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Ми повинні у них (нідерландців – Ред.) запитати: чому у країні, яка головує в ЄС, стається такий ексцес. Якщо ми говоримо в Європі про солідарність, то усі маємо бути солідарними. Рішення про асоціацію з Україною прийнято, воно реалізується як Україною, так і європейськими інституціями і багатьма європейськими країнами...ця європейська солідарність діє в обидві сторони”, - наголосив Ващиковський.

Він зауважив, що країни ЄС повинні подумати щодо майбутнього “Східного партнерства” й участі в ньому двох різних категорій країн – трьох країн, які мають тісні відносини з ЄС (Україна, Грузія, Молдова) і трьох, які не планують інтегруватися із Заходом (Білорусь, Вірменія, Азербайджан).

“Маємо придумати: чи ця програма буде поділена, чи буде збережена, але в індивідуальний спосіб, коли для кожної країни буде розроблено індивідуальну програму співпраці”,- зазначив польський міністр.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня під час представлення в Сеймі пріоритетів зовнішньої політики Польщі на 2016 рік Ващиковський підкреслив, що проект “Східне партнерство” провалився, оскільки не давав Україні та іншим країнам перспективи членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-