У Генштабі анонсували візит до Києва 10 американських радників-інструкторів

У Генштабі анонсували візит до Києва 10 американських радників-інструкторів

Укрінформ
Американські фахівці допоможуть Україні оновити підходи до підготовки та застосування Збройних Сил, сприятимуть в опрацюванні нових військових статутів та доктринальних документів.

Про це на сторінці Генерального штабу ЗС України в мережі Фейсбук повідомив начальник управління двостороннього військового співробітництва полковник Геннадій Коваленко.

"З початку травня в Україні буде працювати група з 10 американських радників-інструкторів, які будуть допомагати не лише у підготовці наших інструкторів та наших військових, але й надаватимуть допомогу стосовно опрацювання нових статутів, нових концепцій, нових доктрин, нових підходів як до підготовки, так і до застосування Збройних Сил України", - повідомив представник Генштабу.

За його словами, за півтора-два останніх роки питання військового співробітництва з іншими державами набуло особливого значення. При цьому найбільш потужний та всеохоплюючий формат співробітництва створено саме з США. Коваленко нагадав, що у жовтні 2014 року Україна і США створили Об'єднану комісію з питань військового співробітництва та оборонного реформування.

"У рамках цієї комісії було створено 14 підкомітетів, зокрема, підкомітет з питань розвідки, сухопутних військ, повітряних сил, військово-морських сил, логістики, сил спеціальних операцій. До роботи цієї комісії долучилися й інші країни. Великобританія очолила підкомітет з питань логістики, Канада очолила підкомітет з підготовки фахівців військової служби правопорядку, Литва опікується питаннями підготовки нашого сержантського складу", - розповів Коваленко.

Він окреслив також інші перспективні напрямки співпраці у форматі згаданої Комісії з питань військового співробітництва та оборонного реформування. Серед них - підготовка штабів батальйонів і бригад, при цьому інструктори з країн-партнерів будуть проводити підготовку українських офіцерів безпосередньо у місцях дислокації. Ще один напрямок - проведення курсів інструкторами з Великобританії з питань оперативного планування та планування операцій, а також створення всебічної системи логістичного забезпечення.

"Ми не тільки отримуємо досвід і підготовку фахівців і знання, які нам надають наші іноземні партнери, але й ділимося тим досвідом, який набули наші Збройні Сили під час участі в антитерористичній операції. Всі заходи міжнародного військового співробітництва спрямовані на досягнення однієї цілі - нарощування оперативних спроможностей Збройних Сил України", - наголосив Коваленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-