ПАРЄ відклала дебати щодо Савченко

ПАРЄ відклала дебати щодо Савченко

Укрінформ
Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи перенесло на четвер термінові дебати по справі незаконно засудженої до 22 років ув’язнення в Росії народного депутата України Надії Савченко, яка оголосила «сухе» голодування.

Про це в Фейсбуці написав голова української делегації в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар’єв.

"ПАРЄ перенесла дебати по Савченко на четвер. Буде підготовлена спеціальна частина доповіді по полонених. Не забудуть і інших українських в'язнів Кремля», - написав депутат.

Напередодні увечері термінові дебати планувалося провести у понеділок одразу після традиційного звернення президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта до депутатів. Однак питання "справи Савченко" зникло з порядку денного першого дня пленарної сесії ПАРЄ, про що свідчить відповідний документ.

У списку термінових дебатів ПАРЄ, запланованих на сьогодні, значаться дві теми: «Становище біженців та мігрантів у контексті угоди ЄС-Туреччина від березня 2016 року» та «Нагальна потреба реагування на порушення правил безпеки і зміцнення співпраці в боротьбі з тероризмом після терактів у Брюсселі».

Крім того, учасники весняної сесії ПАРЄ, яка триватиме до 22 квітня, мають намір обговорити три теми, пов’язані з нещодавнім загостренням ситуації в Нагірному Карабасі та тему «Панамських документів».

Після обговорення усіх питань порядку денного очікуються слухання доповіді про хід роботи Бюро та щорічна доповідь про діяльність у 2015 році уповноваженого з прав людини Ради Європи Нілса Муйжнієкса.

Серед інших питань, які будуть розглянуті на весняній сесії, одне з найважливіших місць посідатиме проблема кризи мігрантів. На порядку денному також питання репрезентації жінок у політиці, протидії радикалізації дітей та боротьби з антисемітизмом. Обговорять і умови перебування осіб, захоплених під час конфлікту в Україні (у четвер, 21 квітня), а також управління надзвичайними ситуаціями в галузі суспільної охорони здоров'я, що мають міжнародне значення.

Перед делегатами ПАРЄ із зверненнями виступатимуть міністр закордонних справ Болгарії Даніел Мітов (як голови Комітету міністрів Ради Європи), президент Австрії Гайнц Фішер, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі, прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу та інші. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд відповість на запитання парламентаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-