Міністр фінансів: Україна і зростання не показує, і критеріїв МВФ не виконує

Міністр фінансів: Україна і зростання не показує, і критеріїв МВФ не виконує

Укрінформ
Олександр Данилюк вважає, що Україна може "трохи не вписуватися" в критерії МВФ за умови забезпечення зростання економіки.

Міністр фінансів Олександр Данилюк у розмові з DT.UA поділився своїм баченням формату співпраці з МВФ, підкресливши, що дефіцит бюджету найчастіше "роздувається" за рахунок прийнятих Україною рішень, а не завдяки рекомендаціям МВФ.

"Дуже важливо розуміти, як мислить МВФ. Розуміючи ці рамки, ми повинні в них працювати. Програма МВФ має бути підтримуючою, але розвиток залежить уже від нас. Ми самі повинні розуміти, якими будуть наші держфінанси, яких змін ми хочемо. Якщо ми це робимо, при цьому вписуючись у параметри МВФ, — це чудово. Якщо ми забезпечуємо зростання, але в рамки МВФ трохи не вписуємося, то в процесі перемовин, гадаю, цілком реально домогтися перегляду критеріїв", - наголосив Данилюк.

За його словами, як свідчить багаторічний досвід співпраці з МВФ, Україна і зростання не показує, і критеріїв не виконує. "І дефіцит наш найчастіше роздувається за рахунок прийнятих нами ж рішень. Запитаймо себе: чи хоч один із законів, що ухвалювався всупереч вимогам програми МВФ, сприяв економічному зростанню, зайнятості? Дуже в цьому сумніваюся…", - заявив міністр.

Нагадаємо, у МВФ заявили, що готові співпрацювати з новим урядом України. "Ми готові і далі підтримувати Україну, і очікуємо зустрічі з новим урядом, який вступив на посаду днем раніше", - заявив глава європейського департаменту МВФ Пол Томсен під час прес-брифінгу в п'ятницю, 15 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-