Співпраця з НАТО: Гройсману нагадали про втрачені можливості

Співпраця з НАТО: Гройсману нагадали про втрачені можливості

Укрінформ
Співпраця з НАТО має важливе значення у діяльності нового Кабінету Міністрів та для України в цілому.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з заступником Генерального секретаря НАТО Александром Вершбоу, повідомляє Урядовий портал.

«Ми будемо вкладати у нашу з вами співпрацю нову силу, енергію, розвивати надбання, що були, і розширювати нашу взаємодію», - наголосив Гройсман.

Він поінформував співрозмовника, що вперше в історії України в уряді створено нову посаду - віце-прем'єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції.

У свою чергу Вершбоу наголосив, що у НАТО розглядають новий український уряд як «можливість надати новий поштовх реформам». Окремо він наголосив на необхідності вупровадження необхідних змін у всіх сферах життя країни, зокрема, щодо боротьби з корупцією та реформування оборонно-безпекового сектору у відповідності до стандартів НАТО.

«Ви повинні мати достатньо енергії та завзяття, щоб втілити в життя реформи», - висловив побажання членам нового уряду заступник Генсека НАТО.

У цьому контексті Гройсман і Вершбоу домовилися про посилення підтримки реформ у секторі безпеки і оборони. З цією метою до Варшавського саміту НАТО, який відбудеться в липні, буде розроблений комплексний пакет допомоги відповідно до потреб України. Заступник Генсека НАТО висловив переконання, що Варшавський саміт стане «нагодою привернути увагу до того прогресу, якого Україна вже досягла, і продемонструвати прагнення України втілити реформи у життя».

Також сторони домовилися поновити роботу Комісії міжвідомчої координації з питань співробітництва з НАТО. «Україна у минулому втратила дуже багато можливостей, давайте не втратимо їх сьогодні», - наголосив Вершбоу.

Фото: podrobnosti.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-