Рада Європи вітає новий уряд України

Рада Європи вітає новий уряд України

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд привітав затвердження українським парламентом нового складу Кабінету міністрів України та висловив переконання, що уряд, спільно з Президентом та народними депутатами, відновить довіру українців і забезпечить політичну та соціально-економічну стабільність.

Про це йдеться в офіційній заяві очільника Ради Європи, яка є у розпорядженні Укрінформу.

«Я вітаю затвердження Верховною Радою нового уряду України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, який взявся за справи сьогодні після відновлення парламентської коаліції», - заявив Ягланд у Страсбурзі.

Генсек РЄ висловив переконання, що новий український уряд у співпраці з Президентом і парламентом незабаром відновить здійснення усіх ключових реформ в контексті демократичних перетворень, які Україна переживає упродовж понад двох років.

«Необхідно якнайшвидше провести рішучу боротьбу з корупцією, здійснити реформи судової системи та прокуратури, завершити ефективну децентралізацію з метою досягнення політичної та соціально-економічної стабільності, і відновлення довіри українського народу», - наголосив він.

Ягланд запевнив, що Рада Європи готова й надалі продовжувати надавати допомогу в процесі реформ в Україні, в тому числі в рамках Плану дій для України 2015-2017 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-