Парубій знає, як забезпечити Раді

Парубій знає, як забезпечити Раді "аншлаг" по п'ятницях

Укрінформ
Новопризначений Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що одним із перших своїх рішень створить робочу групу з представників усіх фракцій для напрацювання комплексних змін до Регламенту ВР.

Про це він заявив під час брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас є ряд моментів, які потрібно виправити в Регламенті Верховної Ради України. Зокрема, цей момент, що під час запису на виступи від фракцій позафракційні  випадають із списку. Треба, щоб вони могли мати слово. Також треба змінити порядок розгляду п'ятничного дня. Коли йде зачитування заяв від нардепів, а потім має продовжуватися робота, то депутати розходяться  і важко потім їх зібрати... Я одним із перших своїх рішень зберу робочу групу з усіх фракцій, щоб спільно напрацювати зміни до Регламенту в найкоротші терміни з урахування рекомендацій місії Кокса», - сказав він.

Зокрема, Голова ВР наголосив на необхідності запровадження виїзних засідань Верховної Ради.

«Одна з ідей, яку я буду пропонувати, це виїзні засідання представників Верховної Ради України, щоб ми були і в Запоріжжі, і в Харкові, і у Львові, інших містах, щоб розуміти місцеві проблеми, щоб могли на місці побачити, які гострі проблеми є для людей. Очевидно, що загальне покращення роботи Верховної Ради є загальним напрямком реформ, які будуть в парламенті», - сказав Парубій.

Він додав, що робота Верховної Ради може змінитися вже в другій половині травня.

«Коли це буде, орієнтовно ми зможемо вийти на другу половину травня, на зміни цієї роботи. Але зараз мені треба ввійти у хід справи, щоб ознайомитися на якому етапі іде зараз це реформування парламенту», - уточнив Парубій.

Він також сказав, що вивчить питання керівництва комітетів Верховної Ради, адже зараз значно збільшилася кількість фракцій в опозиції.

«Про комітети, я це питання досі не вивчав. У загальній системі управління на самому початку визначено, які комітети до якої політичної сили належать. Було виділено комітети для опозиційних сил, але опозиція тоді була в іншому складі. Зараз це питання потребуватиме додаткового вивчення та рішень усіх членів парламенту», - зазначив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-