Президент закликав не зволікати з децентралізацією

Президент закликав не зволікати з децентралізацією

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду ухвалити найближчим часом поправки до Конституції у частині судової реформі та не зволікати із децентралізацією. 

Про це Глава держави заявив під час свого виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найближчим часом я закликатиму всіх вас ухвалити у другому читанні поправки до Конституції у частині судової реформи. Я розумію ваше прагнення удосконалити її проект, але затримка у прийнятті реформи означає наразі консервацію того жахіття, яке ми бачимо зараз у системі, що не день - то нові сюрпризи. Давайте починати з того, що напрацьовано кращими вітчизняними експертами і підтримано Венеціанською комісією, Радою Європи та світом. А згодом у разі потреби внесемо необхідні корективи до цього документа», - сказав Порошенко.

Він зауважив, що далі зволікати з цим питанням не можна, бо судова реформа - це не лише питання справедливості, це і питання інвестиційного клімату.

Глава держави також закликав не зволікати з ще одним спільним завдання коаліції - ухваленням змін у частині децентралізації. Президент ще раз нагадав про необхідність виконання Мінських угод як ключового елементу повернення мирного Донбасу під український суверенітет та повернення Криму. «Ключові рішення з цих питань мають прийматись тут, у цій Верховній Раді», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-