Геращенко: Затриманого у Донецьку співробітника ООН тримають у тюрмі

Геращенко: Затриманого у Донецьку співробітника ООН тримають у тюрмі

Укрінформ
Бойовики в окупованому Донецьку захопили в полон співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України.

Про це у Фейсбук повідомила народний депутат Ірина Геращенко.

"Ще 8 квітня бойовики ОРДО в окупованому Донецьку затримали співробітника моніторинговоі місії ООН, громадянина Украіни. Всі ці дні міжнародні гуманітарні місії, СБУ, МЗС, мінська гуманітарна група докладали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, задіювали всі можливі непублічні зусилля задля звільнення українця, який має особливий міжнародний імунітет. На жаль, на сьогодні він залишається в тюрмі. І до нього не допускають представників міжнародних місій - ані МКЧХ, ані ООН, ані ОБСЄ", - зазначила Геращенко.

Вона поінформувала про цей випадок координаторів від ОБСЄ і в мінській Тристоронній контактній групі та у гуманітарній підгрупі.

"Ми закликаємо ОРДО негайно звільнити заручника! Ми закликаємо всі міжнародні організації і інститути звернути особливу увагу на ситуацію з заручниками, що їх утримують в ОРДЛО, і вимагати від контрольованих РФ бойовиків негайного звільнення заручників. Вважаю, тема заручників на Донбасі повинна отримати особливе звучання в ООН, ПАРЄ, ОБСЄ, всіх міжнародних організаціях", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона в Мінську передала ОБСЄ і представникам "ДНР/ЛНР" списки утримуваних заручників. Це 114 громадян - цивільні та військові, які утримуються лише на окупованих територіях, до списку не входять політв'язні в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-