Жебрівський про ідею Опоблоку щодо Донбасу: Це неконституційно

Жебрівський про ідею Опоблоку щодо Донбасу: Це неконституційно

Ексклюзив
Укрінформ
Ідея щодо створення міжобласного територіального об'єднання "Донбас" з самостійною системою держуправління, законопроект щодо чого зареєстрований депутатами від "Опоблоку", йде всупереч Конституції України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Передусім - це неконституційно. У нас немає поза межами Конституції права на таке утворення", - заявив Жебрівський.

"На сьогодні достатньо багато працюють у форматі Мінської переговорної групи, "нормандської четвірки" з приводу того, яким чином врегулювати мирним шляхом ситуацію на Сході України. Але все відбувається у вигляді перетягування канату. З одного боку, Росія хоче ще й "на бурячки кинути", тобто, всунути нам окуповані території з усіма тими проблемами, з "гівами", "моторолами", плотницькими, захарченками. А з іншої - Україна категорично відмовляється від того, щоб ці "гіви" й "мотороли" відігравали хоч якусь роль. Вони мають сидіти у в'язниці", - наголосив керівник Донецької обладміністрації.

Він також висловив переконання, що наразі проведення виборів на окупованих територіях Донбасу не видається можливим. Поки не перекритий кордон, поки не виведені російські війська, поки не роззброєні ті люди, які ходять з гранатами, "говорити про якесь волевиявлення не доводиться". "Можливо, я йду врозріз із рішеннями, прийнятими на Мінській переговорній групі, "нормандською четвіркою" тощо, але без цих речей говорити про якісь вибори там безперспективно”, - вважає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-