Новиков: 12 квітня називалося як можлива дата обміну Савченко

Новиков: 12 квітня називалося як можлива дата обміну Савченко

Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Ілля Новиков заявляє, що переговори про звільнення українки з російської в'язниці тривають - ситуація незмінна.

Про це він написав у Facebook.

"Насправді ситуація весь цей час залишається приблизно однакова. Дата 12 квітня називалася як одна з можливих дат обміну Савченко. Була така пропозиція, вона деякий час обговорювалася і були не нульові шанси, що вона пройде. Очевидно, що сьогодні обмін вже не відбудеться. Не втрачаємо холоднокровності, чекаємо, що буде далі", - написав він.

Переживання за стан здоров'я Надії, на його думку, не повинні "штовхати нас на якісь панічні дії". При цьому Новиков порадив стежити за справою російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, назвавши її "деяким орієнтиром".

Адвокат також пообіцяв у середу повідомити новини про самопочуття Савченко і висловив упевненість, що в Кремлі про це добре обізнані, оскільки в неділю її відвідувала представник центрального апарату ФСВП Ірина Ларіонова ("Ірина Іванівна" за інформацією від Надії Савченко). "Дуже вони занепокоєні, аби з їх цінним активом не сталося чогось непоправного", - резюмує адвокат.

Раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не знають про стан здоров'я Савченко. 

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Надія Савченко засуджена в Росії за сфальсифікованим обвинуваченням на 20 років ув'язнення. В середу 6 квітня вона розпочала сухе голодування. З 11 квітня вона отримує підтримувальну терапію і перебуває під постійним медоглядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-