Каська можуть затримати - адвокат

Каська можуть затримати - адвокат

Укрінформ
Адвокат екс-заступника генерального прокурора Віталія Каська Євген Грушовець запевняє, що Касько обов'язково з'явиться на допит у ГПУ, але не виключає, що відносно його підзахисного у рамках слідства можуть бути застосовані такі заходи, як затримання чи обрання запобіжного заходу.

Про це він заявив в ефірі "112 Україна".

"Прийдемо на першу вимогу слідчого, коли він вручить таку повістку, але ми не виключаємо, що зараз з боку слідства можуть відбуватися такі заходи, як затримання чи обрання запобіжного заходу. Я думаю, що ми можемо довести, що ця підозра є надуманою і направлена на зведення якихось рахунків", - сказав Грушовець.

Він зазначив, що сьогодні з'явитися до Генпрокуратури немає можливості. "Я вчора слідчому повідомляв, що у мене запланована слідча дія в місті Одесі, тому ми прийдемо відразу на будь-яку слідчу дію, за умови, що нам повістки будуть вручатися у відповідності з положеннями Кримінально-процесуального кодексу", - додав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому заступнику генерального прокурора вночі на вулиці вручили підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з переліку службових.

У березні 2016 року генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири Каська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-