Журналістам назвали кандидатів у міністри нового уряду

Журналістам назвали кандидатів у міністри нового уряду

Оновлено
Укрінформ
Заступник керівника фракції БПП Олексій Гончаренко оголосив прізвища кандидатур, які будуть запропоновані парламенту на посади міністрів в новому уряді.

Про це він розповів журналістам в кулуарах Ради за результатами засідання фракції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, за словами Гончаренка, першим віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку може стати Віталій Ковальчук, віце-прем'єр-міністром з питань АТО - Володимир Кістіона, віце-прем'єр-міністром з гуманітарних питань - Павло Розенко, міністром фінансів - Олександр Данилюк, міністром охорони здоров'я Андрій Рева, міністром освіти  - Лілія Гриневич, міністром соціальної політики - Максим Нефьодов, міністром інфраструктури – Володимир Омелян, міністром екології - Остап Семерак.

Крім того, народний депутат розповів, що на своїх посадах залишаться міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр юстиції Павло Петренко. Водночас він зауважив, що поки не визначеними залишаються кандидатури міністрів енергетики, економіки і культури.

Гончаренко також заявив, що в коаліції вже налічується 226 голосів і вона готова голосувати за нового прем'єра і новий склад Кабміну.

"Учора ми прийняли трьох (позафракційних депутатів до БПП - ред.), сьогодні ми прийняли ще одного (Сергія Міщенка - ред.). І зараз у нас є 226 голосів (в коаліції - ред.), з чим я вітаю український парламент", - сказав він.

Нардеп додав, що "коаліція зараз проведе свої збори, на яких висуне кандидатуру в прем'єр-міністри, це кандидатура Володимира Гройсмана. Ми її направимо Президенту. І, як сказав Юрій Луценко, не будемо при цьому користуватися послугами "Укрпошти". Тому сподіваємось, це буде дуже швидко".

Як додав у Твіттері нардеп від БПП Мустафа Найєм, міністром аграрної політики та продовольства може стати голова Комітету Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий.

Нагадаємо, 10 квітня Арсеній Яценюк заявив про відставку з поста Прем'єр-міністра.

У ніч на 12 квітня на перемовинах в Адміністрації Президента було досягнуто консенсусу щодо кандидатури Володимира Гройсмана на пост Прем'єра і складу нового уряду.

Раніше про готовність очолити Кабмін заявляла міністр фінансів Наталія Яресько, яка пропонувала формування уряду технократів, які не мають відношення до політичних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-