Савченко думає, що протримається ще мінімум 4 дні – адвокат

Савченко думає, що протримається ще мінімум 4 дні – адвокат

Укрінформ
Незаконно засуджена в Росії українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко вважає, що на сухому голодуванні зможе протриматися ще мінімум 4 дні.

Про це повідомив у Фейсбуці її адвокат Ілля Новіков.

"Вийшов із СІЗО від Надії Савченко. Аналізи їй останній раз робили 5 квітня, до початку сухого голодування. Нових з тих пір не робили, на всі запити відповідають "за останніми аналізами показники в нормі". Хоча вони не були в нормі вже тоді. Еритроцити не там і не ті. Начальник СІЗО полковник Калганов попередив її сьогодні вранці, що накаже годувати насильно, якщо буде необхідно. У Надії на цей рахунок свої плани", - пише він.

Новіков повідомив, що при ньому в кабінет заходив майор, "просив Надію підписати дозвіл передавати її медичні дані в МЗС РФ, звідти цікавилися. Вона написала відмову ("щоб їм менше було, про що брехати"). Дозволила надавати їх тільки адвокатам і українським консулам".

"Симптоми зневоднення вже помітні, шкіра у неї суха, язик та ясна білі. В камері цілодобове відеоспостереження. Щоб не давати приводу для спекуляцій ватним медіа, вона перестала користуватися душем і підходити до умивальника. Сама вважає, що протримається ще мінімум 4 дні. Розповів їй новини про хід переговорів між Москвою та Києвом з нею. Вони просуваються. Нам залишається чекати", - сказав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Донецький суд Ростовської області РФ засудив Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів. Суд визнав українку винною в загибелі російських журналістів та незаконному перетині кордону з РФ.

Вирок вступив в силу 5 квітня. Савченко остаточно відмовилася подавати апеляцію. Вже 6 квітня вона почала сухе голодування з вимогою її негайного повернення в Україну.

Фото: Нова газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-