Заборона Меджлісу: окупантський суд відклали на тиждень

Заборона Меджлісу: окупантський суд відклали на тиждень

Укрінформ
Засідання підконтрольного Росії Верховного суду Криму за позовом про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу почався з півгодинним запізненням і тривало не більше 10 хвилин.

Як повідомляють "Крим. Реалії", суд перенесли на 15 квітня.

"Підконтрольна Кремлю прокуратура півострова надала папери, які, на її думку, підтверджують "екстремістські заклики" голови Меджлісу Рефата Чубарова до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Суд задовольнив клопотання представників Меджлісу про надання часу на вивчення цих матеріалів", - йдеться в повідомленні.

За даними журналістів, позивача, як і напередодні, представляють двоє прокурорів. На суді немає призначеного Москвою прокурора півострова Наталії Поклонської, яка ініціювала справу.

7 квітня на засіданні підконтрольного Росії Верховного суду Криму виступили позивач, відповідач та залучені сторони - представники кримського Мін'юсту і адвокат місцевого Держкомнацу.

Керівники Меджлісу прогнозують, що, швидше за все, суд задовольнить вимоги прокуратури.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з діями російської влади, спрямованими на заборону діяльності Меджлісу. В ООН закликали Російську Федерацію не допустити закриття Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. Євросоюз також висловив стурбованість намірами заборонити діяльність Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-