Справа ГРУшників: Суд розглядає докази захисту

Справа ГРУшників: Суд розглядає докази захисту

Укрінформ
У Голосіївському районному суді Києва розпочалося судове засідання у справі військовослужбовців Головного управління розвідки Генштабу Збройних сил РФ Євгенія Єрофеєва й Олександра Александрова, на якому планується розглянути докази сторони захисту.

Засідання у четвер відкрив головуючий у колегії суддя Микола Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підозрювані Єрофеєв та Александров доставлені в суд. У залі засідань також присутні їх адвокати Оксана Соколовська та Валентин Рибін, військові прокурори. Крім того, в суді присутня сестра Надії Савченко Віра.

На початку засідання суд задовольнив клопотання адвокатів щодо вивчення висновків судмедексперта з Москви щодо смерті Вадима Пугачова. Після цього суд вирішить, чи долучати цей документ до матеріалів справи.

21 березня суд продовжив термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою російським військовослужбовцям до 19 травня і переніс засідання на 5 квітня за клопотанням нового адвоката Александрова Валентина Рибіна, який попросив час для ознайомлення з матеріалами справи.

Як відомо, російські спецпризначенці Олександр Александров і Євгеній Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві українського військового. ГРУшникам також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-