Єврокомісія

Єврокомісія "взяла до уваги" результати голландського референдуму

Укрінформ
Єврокомісія взяла до уваги результати консультативного референдуму у Нідерландах щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС та чекає на подальші рішення голландського уряду.

Про це заявив у четвер речник Єврокомісії Маргарітіс Шінас, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Єврокомісія взяла до уваги результати референдуму, проведеного вчора щодо ратифікації Угоди про асоціацію ЄС-Україна. Відповідно до нідерландського національного законодавства, це є консультативний референдум. А внутрішні процедури щодо ратифікації є у національній компетенції. Відтак зараз насамперед уряд Нідерландів має проаналізувати результати і визначитися з подальшими діями», - заявив представник ЄК.

Він зауважив, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер перебуває у контакті з керівництвом Нідерландів і розчарований результатами референдуму.

Шінас наголосив, що згідно з процедурами ЄС голландський референдум не матиме впливу на тимчасове застосування положень Угоди.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. За попередніми результатами, 61,1% голландців, які взяли участь у волевиявленні, проголосували «проти». Підтримали угоду 38,1% громадян. Явка становила 32,2%, що забезпечило чинність плебісциту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-