Президент запросив японський бізнес в Україну

Президент запросив японський бізнес в Україну

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав японських бізнесменів інвестувати в Україну.

Про це він заявив під час свого виступу в Японському національному прес-клубі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одне із завдань мого візиту – запросити японський бізнес в Україну. Україна може стати новим вікном для японських інвестицій у Європу", - сказав Порошенко.

Як повідомив у Твітері речник Президента України Святослав Цеголко, Президент запропонував японським інвесторам приватизовувати українські порти та енергетичні підприємства.

"Порошенко запросив японські компанії взяти участь в приватизації українських портів та енергетики", - зазначив речник.

Цеголко додав, що Президент подякував корпорації Fujikura за інвестиції в Україну. "Fujikura закликала інші японські компанії іти на український ринок", - написав речник Глави держави.

Порошенко наголосив, що минулого року український експорт до Японії зріс на 12%, а японські прямі інвестиції до України становлять понад 130 млн доларів США.

Президент також подякував японській корпорації "Фуджікура" за інвестиції в Україну, інформує прес-служба Глави держави. Основна діяльність компанії направлена на виготовлення кабельних мереж для провідних європейських автомобільних виробників згідно з японськими стандартами якості). "Фуджікура" будує в Україні комплекс з виробництва електрокомпонентів площею 7 тис. кв. м. на Львівщині. У свою чергу президент "Фуджікуро" закликав інші японські компанії інвестувати в Україну та скористатись конкурентними перевагами її ринку, що розвивається.

Порошенко наголосив, що діяльності японських компаній на українському ринку сприяє двостороння Угода про сприяння та взаємний захист інвестицій, яка набула чинності у листопаді 2015 році.

У зустрічі, зокрема, взяли участь представники японських компаній Toshiba Corporation, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries, Hitachi Ltd.Asahi Kasei, Itochu Corporation, Sumitomo Corporation, Sojitz Corporation, Teijin Limited тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Японії, що триватиме до 7 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-